Поли-алкилен-гликолно моторно масло XENUM XPG 5W40

Поли-алкилен-гликолно моторно масло XENUM XPG 5W40

Поли-алкилен-гликолно моторно масло XENUM XPG 5W40

Висш клас моторно масло от най-нова технология, базирана на комбинация от поли-алкилен-гликолни (ПАГ) и естерни масла. Осигурява най-ефективно смазване и драстично намаление в триенето и износването.

  * Цената не важи за клубните карти на ProMotus Drivers Club.


39,90 лв с такса

Двигателното масло XENUM XPG 5W40 е продукт от ново поколение, чиито характеристики значително превъзхождат тези на изделията на традиционните технологии.

Поли-алкилен-гликолните (ПАГ) и естерните масла са известни с уникалните си свойства, които ги отличават от всички други синтетични масла. Благодарение на богата на кислород природа на полимерите, комплексът ПАГ+Естери притежава несравними филмообразуващи свойства. И двата компонента са силно поляризирани и показват сходни афинитети към повърхностите, гарантирайки изключително нисък коефициент на триене. Те притежават по-висок вискозитетен индекс (VI) и по-добра устойчивост на механични натоварвания: вискозитетът остава стабилен при удължен пробег.

Отличната топлинна и оксидативна стабилност, както и високата солвентност, водят до драстично намаляване образуването на замърсяващи въглеродни отложения – предпоставка за по-дълъг експлоатационен живот и отлична производителност в условия на висока температура. Топлинния капацитет на ПАГ масло е по-висок в сравнение с традиционните масла, в резултат на което се подобрява охлаждането на двигателя при екстремни условия.

Благодарение на специалният си състав и специфичен вискозитет, този продукт може да се прилага освен като идеален за кръглогодишна експлоатация, също и за много ниски зимни температури.

 

СВОЙСТВА

  • Намалява разхода на гориво;
  • Подобрява мощността и динамиката;
  • Подобрява топлоотвеждането и охлаждането;
  • Запазва стабилност през целия пробег;
  • Запазва стабилност при много високи температури;
  • Бърз студен старт при екстремно ниски температури;
  • Подобрена чистота в двигателя.

 

 

ПРИЛОЖЕНИЕ

XENUM XPG 5W30 се препоръчват се за всички съвременни бензинови и дизелови двигатели, както и оборудвани с нови системи, като: директно впръскване, common rail система за впръскване, турбокомпресор и катализатор. Специално разработени за модерни, технически усъвършенствани, бензинови и дизелови автомобили, както и за състезателни приложения.

Използвайте точното количество масло, указано в сервизните инструкции на производителя.  

 

СПЕЦИФИКАЦИИ

ACEA C3-12

API SN

 

Отговаря на изискванията на:

MB 229.51/229.52

VW 502.00/505.00/505.01

Dexos 2

BMW Longlife-04

 

Всяка смяна на масло най-много си струва парите когато новото се налива в чист двигател. За максимална полза от смяната първо почиствайте с M-Flush: против разход на масло, нагари и киселинности, за възстановяване и подобрена работа на двигателя. Препаратът е единствен по рода си, за изключително прецизна, пълна и безопасна промивка по най-лесния и достъпен за всички начин. Обадете се за въпрос или вижте нашите обяви за добавката M-Flush.

 

ОПАКОВКИ

1 л

4 л

 

TЕХНИЧЕСКИ КОНСУЛТАЦИИ:

XENUM South East Europe

моб.тел.: 0893 49 39 69

e-mail: xenum@expertoils.com

Количка  

няма продукти

0,00 лв Доставка

0,00 лв Общо:

поръчвам

Цена за доставка

Цената на доставката се определя от куриера.

 

За поръчки над 100 лв  доставката е за сметка на изпращача и е до офис на куриер.

 

Доставката се извършва в срок до два работни дни от получаване на
потвърждението на заявката.

Актуално

ПОЛИ-АЛКИЛЕН-ГЛИКОЛНИ МОТОРНИ МАСЛА

Поли-алкилен-гликолните (ПАГ) моторни масла са уникално високо постижение на модерните технологии.

ДОБРАТА РАБОТА
НА ДИЗЕЛИТЕ ПРЕЗ ЗИМАТА

1. Прочистване на системата за подаване и впръскване на гориво. 2. Третиране на нафтата за циркулацията и горенето и при ниски температури.